Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 8 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Sledování intenzity fotosyntézy u vybrané skleníkové kultury
Skaličková, Zuzana
Literární část diplomové práce obsahuje základní informace o rajčeti jedlém (Lycopersicon esculentum Mill.), hydroponickém pěstování a parametrech živného roztoku, pro úspěšné pěstování rajčat v hydroponii. Velká část práce je věnována popisu procesu fotosyntézy, jednotlivých fází a faktorů působících na vliv a průběh tohoto procesu. Zároveň popisuje nejrůznější měřící postupy pro řemení parametrů souvisejících s fotosyntézou. Kapitola metodika přibližuje sledované odrůdy a podmínky v kultuře. V rámci této diplomové práce jsou popsány přístroje, s kterými probíhalo měření, spolu s postupy pokusu. Praktická část práce se věnuje sledování fyziologických charakteristik, jako je intenzita fotosyntézy, úroveň transpirace a stomatální vodivost u rajčete jedlého. Fyziologické parametry byly měřeny za okamžitého stavu rostlin.
Hodnocení fyzikálních a chemických vlastností rajčat
Nekužová, Daniela
Tato bakalářská práce se zaměřuje na hodnocení fyzikálních a chemických vlastností rajčat v období zrání a dozrávání. V teoretické části je uveden původ a rozšíření rajčete, botanická charakteristika, technologie pěstování, vlastnosti plodů během zrání, sklizni a skladování, látkové složení a specifikace měřených hodnot. Praktická část je rozdělena na dvě části. Stanovení látkových složek a stanovení plynných složek emanovaných z plodů do vnějšího prostředí. A to u odrůd Hardy, Orkádo, Pálava a Sonet. Stanovení látkových složek v plodech se zaměřuje na stanovení hmotnosti plodu, velikosti plodu, penetrometrické pevnosti slupky, rozpustné sušiny a titračních kyselin. Zatímco stanovením plynných složek emanovaných z plodu do vnějšího prostředí se rozumí souběžné stanovení produkce ethylenu a intezity dýchání pomocí plynové chromatografie.
Změny fyzikálních parametrů a látkového složení plodové zeleniny v průběhu skladování
Spáčalová, Soňa
Tato bakalářská práce se zabývá změnami fyzikálních parametrů a látkového složení plodové zeleniny v průběhu skladování. Práce je rozdělena na část literární a praktickou. V literární části je popisována historie jednotlivých druhů plodové zeleniny, jejich charakteristika, látkové složení, nároky na prostředí a odrůdy. Dále jsou zde prostudovány možnosti skladování plodové zeleniny, znaky jakosti, organoleptické vlastnosti a senzorická analýza plodové zeleniny. Praktická část se zabývá kvalitou dvou odrůd rajčat – Start F1 a Zlatava. Jsou zde sledovány hmotnostní úbytky, pevnost slupky plodů, změny obsahu rozpustné sušiny, veškerých kyselin a kyseliny askorbové. Také je zde sledována barevnost plodů vnější a vnitřní.
Technologické parametry a konzervárenské zpracování plodové zeleniny
Pechová, Lenka
Diplomová práce je zaměřena na technologické parametry a konzervování plodové zeleniny. V literární části jsou popsány jednotlivé druhy plodové zeleniny, její látkové složení, posklizňové změny, skladování a možnosti konzervace. V praktické části jsou laboratorně a senzoricky hodnoceny okurky nakládačky odrůdy ZUZANA F1, ORFEUS F1, REGINA F1, KAREN F1, PARTNER F1 a KARLOS F1. Laboratorně jsou vyhodnoceny kvalitativní parametry jednotlivých odrůd a to rozměry, hmotnost, barevnost, pevnost, obsah rozpustné sušiny, obsah kyseliny jablečné a veškeré titrovatelné kyseliny. Byla zvolena sterilace ve sladkokyselém nálevu. Získané výsledky jsou statisticky, tabelárně a graficky vyhodnoceny.
Kvalita plodové zeleniny v průběhu uskladnění
Vrbíková, Žaneta
Práce byla zaměřena na problematiku skladování a změnu kvalitativních znaků (hmotnost, rozměry, barevnost, pevnost, obsah rozpustné sušiny a obsah kyselin) u vybraného druhu a odrůd plodové zeleniny. Z plodové zeleniny byla hodnocena rajčata (Lycopersicon esculentum L.), konkrétně odrůdy 'Bejbino F1', 'Duo', 'Torino F1', 'Tornado F1', 'Toro F1' a 'Zlatava'. Všechny odrůdy byly sklizeny ve stejném termínu, uskladněny v chladírně a pravidelně instrumentálně i senzoricky hodnoceny. Získané výsledky byly zpracovány graficky a statisticky.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.